wellness2Da bi vaš dopust na naši kmetiji še popestrili smo v novem delu zgradili tudi WELLNESS.
V njem boste imeli na voljo: finsko – zeliščno savno, infrardečo savno, masažni bazen, kad za kanjpanje, ostalo pa naj ostane presenečenje.
Wellness boste koristili  individualno in je namenjen tako penzionskim gostom kot tudi zunanjim gostom.

Finska savna

Finska savna je osnovna zvrst savne z visoko temperaturo (od 70 do 100 stopinj C) in nizko relativno zračno vlago (od 20% do 5%). Že v prazgodovini so ljudje poznali različne osvežilne kopeli, ki jih lahko smatramo za predhodnice savne. Prava savna pa je doživela svoj resnični razmah v 20. stoletju, ko se je iz skandinavskih dežel razširila po vsem svetu.

Finska savna preprečuje tako psihični kot fizični stres, zmanjšuje bolečine in napetosti v mišicah in sklepih, pospeši delovanje notranjih organov in izboljša splošno dobro počutje. Izboljša se krvni obtok, kar pomeni tudi boljšo prekrvavitev kože. Kozmetična nega se kaže v pospešenem znojenju, kar je pomembno za izločanje soli in strupenih snovi iz telesa, čistijo pa se tudi kožne pore.

wellness

Infrardeča savna

Prijetna toplota infrardečih žarkov, ki prodira do 4 centimetre globoko v telo in segreva tudi notranje organe, ima izjemno veliko zdravilnih učinkov na telo. Pospešita se prekrvavitev telesa in presnova, močno se poveča poraba kalorij. Infrardeči žarki pripomorejo tudi k hitrejšemu okrevanju po poškodbah in k lajšanju bolečin v mariskaterem delu telesa, so pa koristini tudi pri premagovanju glavobola in izčrpanosti ter pomagajo pri motnjah spomina, nizkem ali visokem krvnem tlaku, neješčnosti in zaprtju. Prednost infrardeče savne je tudi ta, da so temperature le okoli 50 do 60 stopinj Celzija, zato je tovrstna savna primerna in predvsem bolj varna tudi za ljudi s težavami srca in ožilja.

Zeliščna savna

Zeliščna savna je ena od izpeljank finske savne. Temperatura zraka v njej je med 40 in 50 stopinjami Celzija, zračna vlaga pa od 60 do 65 odstotkov. V zeliščni savni se zelišča, kot so kamilica, sivka, evkaliptus, meta, prek nežne pare počasi izločajo v prostor in sproščajo preobremenjen živčni sistem ter prenapete mišice, blagodejno pa vplivajo tudi na dihala. Zaradi nižjih temepratur je zeliščna savna idealna za tiste, ki ne prenašajo dobro visokuh temperatur.