AKTIVNOSTI

DOŽIVETJE ZA CELO DRUŽINO

Igrala+živali+vožnja s traktorjem = nepozabno doživetje

Za naše najmlajše radovedneže in za vse, ki ste mladi po duši, bo na naši kmetiji dobro poskrbljeno.
Imamo veliko otroško igrišče, kjer se lahko zabavate in igrate skozi ves dan.
Na voljo je velik trampolin, gugalnice za otroke, tobogani, miza za namizni tenis, loparji za badminton ter gol in žoga – vendar če vam le ta uide v dolino, boste imeli na voljo dodatno rekreacijo, da greste po njo in jo prinesete nazaj na naš hrib.
Ko ima gospodar David čas, vas popelje tudi na vožnjo s traktorsko prikolico – kam pa naj ostane skrivnost.
Zjutraj in zvečer je možen tudi ogled domačih živali, pobiranje jajčk, krmljene živali, oslička Paulija in Jagodo je potrebno vsako jutro odpeljati na pašo in jih zvečer tudi pripeljati nazaj v hlev.

KAM SE LAHKO ODPRAVITE PEŠ?

BOČ

Boč je med zadnjimi vrhovi v Karavankah preden le te preidejo prek Donačke gore in Maclja v Panonsko nižino. Boč ima dva približno enako visoka vrhova, ki sta med seboj oddaljena le pet minut hoje. Na enem so oddajniki in vojska, na drugem za planince dostopnem vrhu pa 20m visok razgledni stolp s katerega se nam odpre lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije.

Stolp na Rudnici

Stolp ljubezni Žusem

Donačka Gora

Donačka gora je vrh, ki se nahaja severno od Rogatca. Z vrha, ki geografsko spada med Karavanke je lep razgled po bližnji in daljni okolici. Z zahodnega vrha na katerem je postavljen visok kamnit križ se lepo vidi Boč z okolico, ob lepem vremenu pa pogled seže od osrednjih Kamniško Savinjskih Alp do Pohorja. Na zahodnem vrhu je tudi vpisna skrinjica in slovenska zastava. Delno že omenjeno ima Donačka gora dva med seboj skoraj enako visoka vrhova, zahodnega in vzhodnega. Večina planincev vzpon konča na zahodnem vrhu, le redki pa vzpon podaljšajo na 20 minut oddaljen vzhodni tehnično bolj zahteven vrh. Na vzhodni vrh pa lahko pridemo tudi po krajši plezalni poti.

KOLESARJENJE PO OKOLICI

Za vse, ki na dopustu ne morete brez kolesa, je Rogaška Slatina odlična izbira. Okolica zdraviliškega jedra je namreč prepletena z zanimivimi kolesarskimi stezami in potmi, na katerih si lahko ogledate številne naravne in kulturne znamenitosti. Tudi gozdne poti so primerno urejene za kolesarjenje in vse bolj popularno nordijsko hojo. Bogata ponudba športnih objektov, ki ustrezajo visokim standardom pa omogoča kakovostne treninge vrhunskih športnikov.

VODIČ PO VEČ KOT 15 KOLESARSKIH POTEH

Zemljevid kolesarskih poti

NAŠI CERTIFIKATI